top of page
  • Yazarın fotoğrafıKriminal Servisler

GÖRÜNTÜ, GERÇEKTE VAR OLMAYAN ANCAK VARMIŞ GİBİ GÖRÜNENDİR: ADLİ GÖRÜNTÜ İNCELEMELERİ


Adli görüntü incelemeleri alanında fotoğraf, video, güvenlik kamerası ve mobese görüntülerini, adli görüntü inceleme yazılımları kullanarak analiz ediyoruz.

Peki, bu görüntüler ne içerebilir ve biz bunlar üzerinde nasıl bir analiz yapıyoruz? Şöyle ki; diyelim aracınıza çarpıp kaçtılar, üstelik elinizde görüntüleri de var. Tam aracı tespit edebileceğinizi düşünürken önünüze bir engel takılıyor, aracın plakası net değil ve anlayamıyorsunuz ya da bir trafik kazası geçirdiniz ve kusurun kimde olduğunun belirlenmesi gerekiyor. İşte bu noktada görüntü iyileştirme dediğimiz kavram devreye giriyor. Görüntü iyileştirme; netlik, renk, ışık ya da benzeri sorunlar sebebiyle faydalanılamayan veya anlaşılamayan görüntülere çeşitli görüntü inceleme yazılımları sayesinde anlam kazandırılması demektir. Mesela bu konuya başka örnekler verecek olursak; Cinayet, silahlı saldırı, hırsızlık ve hatta aldatma gibi vakalarda görüntülerde şahısların yüzleri, suça konu olan nesneler net bir şekilde gözükmeyebilir veya olay örgüsü tam olarak anlaşılamayabilir ya da bir video görüntüsü/fotoğraf içerisine yerleştirilmiş olan gizli veriler olabilir.

Bu noktada Kriminal Servisler olarak devreye giriyor, görüntü inceleme alanında 20 yılı aşkın laboratuvar inceleme tecrübesi bulunan uzmanlarımız ile görüntülerinizi iyileştirerek ve gerekli tespitleri yaparak gerçeği açığa çıkarıyoruz. Bulgunuz bize ulaştıktan sonra da en kısa süre içerisinde bilimsel mütalaa hazırlıyoruz.

Bu incelemelerin etkisini bir vaka üzerinden ifade edecek olursak: Ordu ilimizden gelen bir vakaya ait görüntüleri incelememiz ve raporlamamız neticesinde ağırlaştırılmış müebbet cezası alan ve 6 yıldır cezaevinde bulunan 2 kişinin cezası gerçeği ortaya koymamız ile birlikte 7,5 yıla düştü.

Bu ve benzeri birçok vakada masumiyetleri ortaya çıkardığımız, suç vasfını indirgediğimiz birçok adli görüntü inceleme vakamız bulunmaktadır.


10 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page